ROVATOK
BME KÖRKÉP
KAPUN KÍVÜL
KÖZÉLET
TUDOMÁNY ÉS TECHNIKA
MAGAZIN
SPORT
ÜZLETI NEGYED
EGYETEMI MÚLT
ESEMÉNYNAPTÁR
MŰHELY MÉDIAKÉPZÉS
ÜZENET KÜLDÉSE
A Műegyetemen 2003-ban egy új hallgatói lap született. A lap kiadója az Egyetemi Hallgatói Képviselet egy olyan újságot álmodott meg, amely a BME-hez méltóan magas színvonalon, professzionális szinten, de mégis hallgatói erőből képes a legjobb lenni társai között.


muhely_lap


A Műhely nem egy klasszikus értelemben vett hallgatói lap. Bár az újságkészítés majdnem minden részét műegyetemi hallgatók végzik, a működési struktúráját tekintve az újság semmiben nem tér el a magyar médiapiacon jelenlevő társaitól.


A szerkesztőségben több mint ötven ember dolgozik. Ez a viszonylag nagy szám elengedhetetlen a megfelelő működés szempontjából. Újságíróink elsősorban egyetemisták, így mindenki csak annyi feladatot kap, amit a tanulmányai mellett a - lapvezetés által elvárt színvonalon - el tud végezni.


A folyamatosan cserélődő személyi állomány miatt (elvégzik az egyetemet újságíróink) az utánpótlásképzési rendszerünk szerves része a szerkesztőség működésének. A BME GTK Szociológia és Kommunikáció szakán (http://szoc.bme.hu) újságírói ismereteket oktatunk, valamint félévente úgynevezett belső képzéseket indítva fogadjuk azokat a BME-s hallgatókat, akik nem a kommunikáció szakra járnak (aktuális képzésünkről a Műhely médiaképzés menüpont alatt találsz információkat). A féléves újságíró képzésünkön átlagosan 30-40 ember vesz részt, amelyből csak a legjobbak kerülnek a laphoz.


A Műhely professzionális munkarendszerének és a minőségi újságírás melletti elkötelezettségének köszönhetően 2009-ben több díjat is elnyert (lásd Referenciáink menüpont).

... még nincs kitöltve a megjelenési táblázat!
PUBLICISZTIKA

Még nincs cikk
LEGOLVASOTTABB CIKKEK